Våre prosjekter

Prettier Scars

Prettier Scars ble for aller første gang i Norge og Skandinavia utført helgen 09-10 desember 2017.

Datoen for Prettier Scars 2. runde i 2021 er 4-5 desember.

Prettier Scars er en helg der MAB i samarbeid med Symbolic Ink på Årnes donerer bort tatoveringer for å dekke over arr etter selvskading.

 

I 2017 var det 25 personer som fikk tilbudet, i fra 2018 har vi fått med oss flere tatoverings studioer rundt om i Norge. Disse studioene er nøye utvalgt og kvalitetssikret av Bjørn Holter ved Symbolic Ink som er en god venn gjennom mange år, og som har erfaring med å tatovere over arr.

 

Vi kommer ikke til å spørre hvorfor du har skadet deg selv, det er en historie mellom deg og arrene dine, du blir tatt godt i mot og behandlet med den respekten du fortjener.

Med hund mot mobbing

Vi ønsker med dette prosjektet å følge opp barn og unge over tid. Bruk av hund i terapi er ikke nytt, men har gradvis oppnådd større anerkjennelse i både helse- og skolevesenet.

Metalheads against bullying (MAB) har inngått et samarbeid med Ann-Jonette Friberg, en dyktig hundeinstruktør vi har kjent i mange år. Hun har to hunder av rasen Siberian Husky; Tuna og Marve. Tuna er utdannet besøkshund, og skal senere i år opp til eksamen som terapihund. Marve er Tunas sønn på 15 mnd som er under opplæring som terapihund. Opplæringen gjøres på Dyrebar Omsorg og Norges Miljø-og Biovitenskaplige Universitet. Når er hund er godkjent besøkshund har den gjennomgått en grundig mentaltest for å se om hunden er egnet til oppgaven. I tillegg får eieren omfattende kursing. Opplæring som terapihund innebærer en spissing av dette, hvor eieren blir trent opp i å jobbe mye mer målrettet med hunden. Måten vi vil bruke hund på er å lære barn og unge hvordan en hund kommuniserer; vi vil ta dem med ut i skogen på overnattinger, og siden dette er trekkhunder vil vi også kunne tilby helgeturer med sledekjøring, snørekjøring osv. Vi ønsker å lage forskjellige hinder- og rebusløyper, der svarene skal gis ved en kommando på hund osv. Det er også viktig for oss at barn og unge får lov til bare å sitte stille, klappe og kose med hunden uten at noen behøver å si noe.

Prosjekt nummer 3

Her kommer beskrivelse av prosjekt nummer 3.