Presentasjon av Metalheads Against Bullying

Hvem er MAB ?

Metalheads Against Bullying ble startet tidlig i 2015 av Leif Munkelien.

Leif Munkelien ble i 2008 100% ufør etter en ryggskade på jobb, og har alltid hatt et ønske om å få jobbe med barn og unge, og dette gir han den muligheten. Han brenner sterk for organisasjonen og ser bare muligheter for at organisasjonen en dag skal bli en av Norges største antimobbe organisasjon.

 

Siden MAB ble startet har organisasjonen vokst til nye høyder ingen kunne drømme om.

Vi er i dag den eneste antimobbe organisasjonen med tilknytning til Rock og Metal miljøet.

Vi har vært så heldige og fått med oss store navn inne Rock og Metal miljøet, noen av artistene som har brukt eller bruker MAB t-shirts på og utenfor scenen er Rob Halford fra Judas Priest, Niclas Engelin fra In Flames, Michael Poulsen fra Volbeat, Eric Peterson fra Testament, Nils K Rue fra Pagans Mind +++

Det er viktig å understreke at vi ikke bare jobber på de arenaene, men at du vil finne oss på mange forskjellige arrangement.

Ikke er vi vanskelige å finne heller da vi disponerer en buss som er heldekket med MAB logoer, denne er stort sett på plass uansett hvor vi er, og den er blitt et viktig hjelpemiddel for oss. Der har vi muligheten til å sette oss ned og snakke med mennesker i alle aldre som har noe de vil dele/snakke om, det er der vi som organisasjon bor når vi er ute på forskjellige oppdrag for ikke å bruke mere penger enn vi må. Den er innredet med sengeplasser, kjøkken og bad, vi har alt vi trenger i den.

Pr i dag så består organisasjonen av flere voksne mennesker med forskjellig erfaring og utdanning som vi mener er viktig for oss som en organisasjon og ha på lag. Videre har vi tilgang på spesialister innen flere fagfelt som vi kan dra nytte av i spesielle situasjoner.

Hva kan MAB bidra med

 

MAB ønsker og bidra på flere områder, vi er også behjelpelige der det er behov for hjelp og støtte i det offentlige og andre instanser, vi har for eksempel støttet en ung mor i møter med barnevern, da i samråd med andre dyktige mennesker på det området.

Vi har hatt med oss en familie på en drømme dag på Gardermoen Dragrace der hele familien er utsatt for mobbing. Vi har donert bort en bil til 2 mekke glade gutter som de nå skal restaurere og få skilter på. Vi har hatt med en far og datter på en drømme helg i Oslo der de var på konsert med Five finger Death punch og In Flames. Vi har arrangert gratis vannski dag for barn og unge i samarbeid med en lokal vannski klubb. Vi har donert et trommesett til en ung jente som pga. mobbing har lukket seg helt inne, hennes lidenskap er å spille trommer og høre på metal, hun har også fått donert trommetimer av bla Hellhammer fra Mayhem og Sekaran fra DHG.

Vi planlegger i 2019 School Of rock, dette er helg der barn og unge kan komme og lære forskjellige instrumenter av kjente artister, dette er gratis å delta på.

Vi har vært tilstede på utallige festivaler og konserter både i inn og utland, Inferno, Karmøygeddon, Tons Of Rock, Ålvikrock, Norway Rock, Midtgardsblot, Sabaton Open Air, Wacken, Nordic Fest, Larvik Gitarfestival samt en god del konserter og andre arrangement.

Vi har hatt Blekk mot mobbing der et tattostudio har donert all inntekt til MAB.

Vi hadde i desember 2017 et prosjekt vi kaller PRETTIER SCARS der vi ga bort gratis tatovering for å dekke arr etter selvskading til 25 stk. Dette ble gjort i samarbeid med et tattostudio på Årnes (Symbolic Ink). Selvskading er dessverre et tabu samtaleemne og mange sliter i jobb sammenheng, de får problemer i privatlivet, da spesielt når de får egne barn som kommer med spørsmål, vi ser at mange har problemer med å finne venner osv. Dette er noe vi vil gjenta i 2018 og forhåpentlig vis noe vi kan fortsette med i mange år fremover.

Så MAB jobber på mange forskjellige arenaer hele tiden.

 

Hvordan operer MAB

 

MAB er en Non Profit Organisasjon, det vil si at ingen tar ut lønn, alle jobber frivillig, pr i dag har vi et styre på 11, samt ca. 20 frivillige som hjelper oss der vi trenger det, om det er å dekke en festival eller hjelpe mennesker som trenger det.

Så hver eneste krone som kommer inn går direkte tilbake til kampen mot mobbing, arrangere ulike aktiviteter for barn og unge, møter, seminar/kurs for oss for å kunne bli bedre rustet til oppgavene vi får og til drift av organisasjonen.

2018 er et veldig spennende år, vi har fått flere med på laget og kan nå dekke den store etterspørselen på en bedre måte.

Vi får ofte henvendelser fra forskjellige festivaler og konsert arrangører som ønsker at vi skal komme, flere ganger er dette fordi deres publikum etterspør oss og ser verdien av å ha MAB på plass.

Tilbakemeldingene vi får er sterke, flere ganger har vi opplevd at mennesker kommer bort til standen og forteller oss at vi er grunnen til at de turte og komme, de føler seg tryggere når MAB er tilstede, flere ganger kommer voksne mennesker og takker oss fordi vi gjør en forskjell, de tenker mere over hva de sier når de har på seg MAB merch, og de merker at stemningen i deres miljø forandrer seg til det positive med vår tilstedeværelse. Det blir mindre «drittslenging» og utfrysning.

Som sagt er vi flere involverte i MAB nå og mange ideer til viktige arrangement for barn og unge er under planlegning så vi gleder oss til å ta fatt på 2019.

Vi har også muligheter til å holde foredrag, vi er så heldige å ha med oss på laget 2 unge gutter som virkelig har fått føle mobbing på kroppen, fysisk og psykisk, og som er villige til å fortelle sin historie, videre har vi også en på laget som holder foredrag om hvordan mobbing dessverre førte til tungt rusmisbruk, dette foredraget tar for seg veien inn, i, og ut av rusen. Dette kan du lese mer om på facebook gruppen: metalheads against bullying foredrag

Nytt i 2018 er at vi nå har inngått et samarbeid med Big Balls Productions (BBP) i Sverige, og i den forbindelsen blir det nå 1 desember 2018 startet opp en MAB avdeling i Sverige, denne er stasjonert i Karlstad, og drives av Elin rask, Elin har dessverre følt mobbing på kroppen selv og brenne for Saken.

For MAB er det viktig å få en avdeling i Sverige, sånn at de pengene som da kommer inn på festivaler osv. i Sverige går tilbake til Sverige og kampen mot mobbing der.

Pr i dag har 4 MAB avdelinger:

Skogbygda, Akershus (hovedbase)

Åsbygda, Hedmark

Kopervik, Rogaland (under oppstart)

Karlstad, Sverige

Alle avdelingene jobber etter samme modellen, og alle jobber på kryss av hverandre i forhold til erfaringer og kompetanse så vi kan hjelpe og støtte flest mulig på best mulig måte.

Utover disse avdelingene er det også stor interesse for MAB i andre deler av verden. MAB står i dag ved et veiskille hvor vi enten må forbli der vi er nå, eller ta det store skrittet ut i den store verden. Og det er vel den veien vi nå må gå. Som en effekt av BBP så ser vi nå på muligheten til å starte opp en avdeling i Denver USA, Dette er store skritt å ta, så her må vi skynde oss veldig sakte, alt må kvalitetssikres fra vår side noe som tar mye tid osv. men som er ekstremt viktig for at MAB skal beholde sitt navn og rykte.

MAB jobber 24/7 med små og store saker, det er mange involverte på flere plan og alle saker må behandles med stor respekt og forsiktighet. Dette er saker som ikke blir lagt ut offentlig, men som blir godt dokumentert fra vår side. Og dessverre er behovet for MAB stort.

MAB er i dag Skandinavias mest aktive og synlige antimobbe organisasjon, og du vil stadig se oss på nye arenaer og i nye miljøer.

 

 

Samarbeidspartnere og Sponsorer

 Liste over samarbeidspartnere

 

Kontakt info

 Her finner du vår kontaktinfo